RSS

Citronmarineret laks med tagliolini pasta

26 May

En superenkel og meget lækker pastaret.

  • 1 laksefilet
  • 1/2 – 1 lille frisk chilipeber – rød ser bedst ud, men grøn kan også gøre det (husk at de grønne er stærkest)
  • 1 fed hvidløg i tern (kan udelades)
  • 1 -1 1/2 sp. olivenolie (medium stærk smag)
  • 1 -1 1/2 sp. citronsaft eller citronbase
  • 1/4 ts groft havsalt
  • 80-125 g fresh tagliolini pasta or spaghetti (40-70 g dry)

Skær laksefileten i mundrette stykker.

Skær chilipeberen i fine tern – 1-2 mm.

Bland olie, citron, salt og chilipeber, og marinér laksestykkerne i dette i mindst én time. Hvis det står i køleskabet, tag det ud mindst 30 min. før det skal bruges – det er vigtiigt at det ikke er for koldt.

Kog pastaen og dræn vandet fra (lad pastaen være i gryden). Lad gryden stå på en slukkede kogeplade og tilsæt laks + marinade og vend rundt et par gange. Laksen bliver kogt af varmen fra pastaen – skulle det hele dog blive for koldt kan det varmes kort og forsigtigt.

Når laksen bliver kogt på denne måde – startet i syreholdig marinade og derefter ved meget lav varme – bliver den meget lækkert blød og cremet. De små chilitern og hvidløg virker som kontrapunkt til den bløde og milde laks og pasta – især frisk chili kan nødig undværes i denne ret.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: