RSS

Linsegryde med champignon

26 May

1 (stor) portion

  • 40 g Puy linser
  • Evt. 1-2 ss røde linser (er med til at jævne retten lidt)
  • 1-2 gulerødder i skiver – eller tilsvarende mængde fennikel eller rød peber (skal være en sød grøntsag)
  • 1/4 lille løg i tern
  • 1 fed hvidløg, hakket
  • 1/2-1 stilk bladselleri, hakket eller i skiver
  • 150 g champignon i kvarte
  • 1-2 dl vand eller grøntsagsbouillon
  • 1/2-1 ts spidskommen
  • 1/2 ts sød paprika
  • 1 ts frisk ingefær
  • Evt. lidt frisk chili, hakket
  • 2-3 ts citronsaft
  • Et drys gurkemeje
  • 1 lille laurbærblad
  • 1 knsp. st. nellike
  • 1-2 ts Thai fiskesauce
  • Peber
  • Salt
  • Frisk, hakket persille eller koriander

Skyl linserne.

Varm lidt fedtstof i en sautépande eller gryde. Tilsæt gulerødder og steg dem i et par min. ved medium-høj vame. Tilsæt spidskommen og paprika, rør rundt. Tilsæt løg og steg videre et par min. ved medium varme. Tilsæt bladselleri, hvidløg og ingefær og steg videre endnu et par min. Rør rundt. Pas hele tiden på det ikke branker. Tilsæt evt. en skefuld vand, hvis det bliver for varmt.

Tilsæt champignon, varm igennem. Tilsæt linser og bouillon. Champignonerne afgiver meget væde, så tilsæt ikke for meget væske lige med samme. Tilsæt resten af ingredienserne på nær persille.

Lad det hele simre under låg i 25-30 min. ved helt lav varme til linserne er møre og gulerødderne er tilpas kogt.

Drys med frisk persille lige inden servering.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: