RSS

Aftensmad på en grillpande

20 sep

Alt på én pande – det er både let og lækkert at tilberede aftensmaden på en grillpande – og til en person er der lige akkurat plads til et stykke kød eller fisk og en god omgang grønsager.

Ingredienser:

  • Et stykke kød eller fisk eller marineret tofu. Ikke for tyndt udskåret, ellers bliver det let tørt.
  • Grønsager. Helst typer der har lidt “fylde” og hverken er for vandede eller tynde. Fx peberfrugt, store champignon eller portobello svampe, squash, løg i skiver, eller aubergine. Champignonhoveder kan grilles hele, men eller skæres grønsagerne i tykke skiver eller større stykker, der selvfølgelig gerne skal være flade så de steger jævnt.

Marinér det hele i en oliemarinade, hvis der er tid, ellers kan man  nøjes med at pensle med olie. En nem og lækker marinade er olivenolie, balsamicoeddike, citron, urter, krydderier og salt.

Opvarm grillpanden så den er meget varm. Læg ingredienserne på i en rækkefølge således at det, der tager længst tid, lægges på først. Alt skulle gerne være færdigt nogenlunde samtidig. Hold temperaturen oppe mens du griller – hvis den er for lav ender du med at koge tingene fremfor at stege. Pga. rillerne på panden, kommer maden ikke i så meget kontakt med panden at det brænder på.

Indtil man har fået lidt øvelse og erfaring kan det være lidt svært at få stegt ingredienserne tilpas og få lagt dem på i den rette rækkefølge. Det bedste råd jeg kan give er, at man skal tænke sig om og så prøve sig frem. Det er jo også forskelligt hvor meget man foretrækker at maden skal steges. Helt generelt, så skal fisk typisk have mindre end kød, nogle grønsager som aubergine, skal gennemstege, hvorimod peberfrugt og champignon normalt ikke behøver så meget.

Update: Vegetable Grilling Guide (eng.) fra about.com med forslag og tips til grillning af grønsager.

Server straks – jo hurtigere, jo bedre – det smager bedst helt varmt og frisklavet.

Reklamer
 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: