RSS

Brændende kærlighed med grønkål

20 Sep
  • 50-100 g Bacon – evt. blandet med andet kød, fx kylling
  • ½ medium løg
  • Lidt hvidløg til krydderi
  • 2-3 håndfulde frisk grønkål (2-3 blade)
  • 1 portion kartoffelmos

Skyl og rens grønkålen. Skær midterribben fra og skær bladet i fine strimler på tværs. Grønkål der kun bliver tilberedt kort tid som her, kan være lidt sejt at tygge, hvis det er i for store stykker.

Skær løget i tern

Skær baconen i tern.

Steg bacon på en stor pande, og tilsæt løg når det er ved at være tilpas sprødt. Steg et par minutter og tilsæt grønkålen.

Svits ved medium varme et par minutter og rør lidt rundt i det. Skru ned og læg låg på og lad det simre i 8-10 min. Rør rundt et par gange i løbet af den tid.

Det er ikke så sart mht. til længden af stegetiden (afhængigt af hvor sprødt du vil have det), så hvis du laver frisk kartoffelmos, passer det godt at lave den færdig mens kål og bacon passer sig selv under låg.

Hæld over kartoffelmosen ved servering.

 
 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: