RSS

Fennikel- og gulerodssalat

20 Sep
  • 1/2 fennikel
  • 2 gulerødder
  • 2-3 hele grønne kardemommekapsler
  • 1-2 ss citronsaft og evt. reven citronskal (el. citronbase)
  • 1 drys vanillepulver*
  • 1/2 ts Thai fiskesauce
  • 1 ts honning
  • 1/2 ss brun riseddike
  • 1 drys sort peber
  • 1 ts mild olie
  • Salt

Kardemommekapslerne knuses let og frøene pilles ud og knuses fint i en morter. Blandes med de andre krydderier og citronsaft, olie, eddike og honning i skål der er stor nok til at blande salaten i.

Fennikelen skæres (høvles) i meget fine og tynde skiver – nemmest med en mandolin.

Gulerødderne renses og høvles i tynde, lange flager med en kartoffelskræller. Man fortsætter simpelthen med at skrælle guleroden til der kun er en tynd pind tilbage.

Grønsagerne hældes i skålen med dressingen, og vendes grundigt rundt.

Dressingen skal trække mindst en times tid, men meget gerne natten over i køleskabet.

Der er én stor, eller to-tre mindre portioner.

Fennikel- og appelsinsalat

Kilde: Køkkenrevolution på høje hæle af Oscar Umahro Cadogan

* Vanillepulver er ikke vanillesukker, men fintmalede, hele vanillestænger. Jeg ved at i hvert fald urtekram laver det, og at det normalt kan købes i Superbrugsen og i helsekostforretninger.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: