RSS

Indisk kikærtegryde

21 Sep

2-3 portioner

  • 150 g udblødte og kogte kikærter
  • 1/2 ss olie
  • 1-2 ts sennepsfrø
  • 1 stort løg, hakket
  • 1 kartoffel, i små terninger
  • 1/2 æble, i små terninger
  • 1/2 vegetarisk bouillonterning
  • 1/2 ds. flåede tomater (ca. 150 g)
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1/2 dl kokosmælk
  • 1 spsk peanutbutter
  • 1/2 ss soya
  • Salt
  • 1-2 spsk hakket, frisk koriander (persille kan også bruges)

Opvarm olien en gryde. Tilsæt sennepsfrø. Tilsæt hakket løg og hvidløg, svits det lidt, indtil løgene tager farve.

Tilsæt derefter resten af ingredienserne – inklusive de kogte kikærter – frem til og med chilipulveret. Tilsæt også 1-2 dl vand det ikke bliver for tørt.

Rør det godt rundt og lad det koge 30 minutter, indtil kartoflerne er møre Lige inden servering tilsættes kokosmælk, peanutbutter, tamari, salt og koriander, og retten smages til og varmes igennen (bør dog ikke koge, det får kokosmælken til at skille og påvirker smagen af peanutbutter).

Kikærtegryden serveres med ris, salat og evt. brød.

Kilde: Internettet – med tak til den oprindelige forfatter🙂

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: