RSS

Tofueksperimenter II

21 Sep

Indtil videre har jeg eksperimenteret med marinader i asiatisk stil – masser af chili og soya – men det kunne være godt med et bredere udvalg, så jeg har kigget lidt efter opskrifter der matcher en mere europæisk smagsoplevelse og fået lidt idéer. En ting jeg lærte var af de foregående seks marinader var, at der skal styrke til at give modspil og oplevelse til tofuen, så man skal gå efter de stærkere, skarpere krydderurter.

Marinade nr. 7

  • 1 ss hvid balsamico
  • 1/2 ss rød balsamico
  • 1/2 ss Thai fiskesauce
  • 1 ss kraftigt smagende olivenolie
  • 3-4 ss vand
  • Hvidløg efter smag (husk at det skal være stærkt)
  • Rosmarin
  • Salvie
  • Basilikum
  • Laurbær
  • 1/2 frisk, revet ingefær

Krydderurterne var tørrede, og blev pulveriseret i en kaffemølle så smagen kunne spredes mest muligt. Ingefær er måske ikke specielt ‘europæisk’, men jeg synes det giver en god base og fungerer rigtig godt sammen med tofu. Marinaden blev varmet i mikrobølgeovn næsten til kogetemperatur for at bringe smagen af krydderurterne frem. Smagen var god – dog lidt mere umami-smag næste gang, fx soya i stedet for fiskesauce. Sødmen i eddiken var helt afgjort med til at gøre resultatet godt.

Marinade nr. 8

  • 1 ss stærkt smagende olivenolie
  • 1 ss soyasauce
  • 1 ss rød balsamico
  • 1 ss vand
  • 1 fed hvidløg – knust eller fintrevet
  • 1/4 ts knust, tørrret rosmarin
  • 1/4 ts knust, tørret salvie
  • 1/2 ts tørret basilikum

Smagen var meget som den foregående. Ikke dårlig, men der mangler stadigvæk ‘noget’.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: