RSS

Avocado- og quinoasalat

22 Sep

quinoa_avocado_salat

  • 30-40 g quinoa
  • ½ stilk bladselleri i tynde skiver skåret diagonalt
  • Lidt hvidløg
  • 1 dl porre eller forårsløg i tynde skiver
  • 1 avocado
  • 2 ss citronbase/citronsaft
  • 1 ts frisk ingefær, fintrevet
  • 1 ts honning el. sukker
  • Lidt chili
  • 1-2 ts olie
  • Salt
  • Sort peber

Riv ingefæren fint og rør sammen med citronbase, olie, honning, chili, salt og peber.

Snit bladselleri og porre og vend det med dressingen. Må gerne trække i flere timer.

Kog quinoaen i rigeligt vand i 10-12 min. Lad den dryppe af i en si, og løsn den lidt så den kan køle ned til stuetemperatur.

Mens quinoaen koger, skær avocadoen i tern og vend den i dressingen.

Vend forsigtigt den afkølede quinoa i grønsager + dressing.

Noter:

Avocado kan ikke tåle at stå for længe, selv ikke dækket med citronsaft – men resten kan sagtens tilberedes i god tid.

Quinoa kan sagtens koge længere (og svulmer da mere op), men jeg foretrækker den med lidt ‘bid’ og så bør den ikke koges mere end max 15 min.

 
Skriv en kommentar

Posted by på 22/09/2009 in Avocado, Quinoa, Salat

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: