RSS

Makrel en papillote med smørsauce

01 okt

Makrel en papillote med smørsauce

  • 1 frisk makrel – mellemstørrelse, evt. fileteret
  • Neutral olie
  • 7-10 cm porre, fintsnittet diagonalt (eller lidt løg)
  • Saft fra en 1/2 appelsin (ca. 1/2 dl)
  • 1- 1 1/2 ss citronsaft eller citronbase
  • Frisk dild
  • Thai fiskesauce
  • Peber
  • Salt
  • 3-4 ts smør (rigtigt smør – ikke margerine eller Kærgården)

Sæt ovnen på 200 C.

Skær hoved og hale af fisken og klip finnerne af med en saks. Skær fisken op og rens den grundigt – og selvom fiskehandleren allerede har gjort noget af arbejdet, skader det ikke at gå det efter. Dup fisken tør med køkkenrulle.

Tag et stort stykke sølvpapir. Smør lidt olie på midten af det og smør lidt olie på fisken, både udvendigt og indvendigt. Læg fisken midt på sølvfolien.

Skær porre eller løg i meget fine skiver, og læg ved bugsiden af fisken – skub det gerne lidt ind i fisken.

Hæld appelsin- og citronsaft over fisken.

Klip lidt frisk dild over fisken. Dryp lidt Thai fiskesauce over og drys med salt og peber.

Luk folien ved at rulle kanterne sammen på langs og sno enderne løst sammen. Der skal være luft omkring fisken – det må ikke være helt tæt. Hvis det er en meget stor, hel fisk til to personer, kan det være nødvendigt med et ekstra stykke folie. Læg fisken i en lille metalform – helst med bagepapir i bunden. Sæt i ovnen og lad stå i 10 min.

Forbered saucen mens fisken bager i ovnen. Tag en lille kasserolle frem og hæld ca. 1/2 dl vand i, og tilsæt lidt fiskebouillon. Varm det let.

Når fisken har fået ca. 10 min. tages den ud af ovnen så væden kan tages fra til saucen. Løft sølvpapirpakken med fisken ved at tage fat foroven (sølvpapiret køler hurtigt af) og hold den over gryden således at den  ene ende hælder let nedad. Stik hul i den ende med en skarp kniv, og hæld væden fra og ned i gryden. Gør det samme med den anden ende. Sæt fisken tilbage i oven (ovnen kan slukkes nu).

Tilsæt evt. lidt hvidvin til væden i gryden (2-3 ss). Skru højt op, så det kommer i kog. Væden skal reduceres med op til halvdelen. Smag gerne til om der fx mangler salt.

Når der er tilpas meget væske tilbage, tages gryden af og 3-4 ts smør tilsættes. Pisk kraftigt med et piskeris mens smørret smelter. Saucen bliver gylden og let uigennemsigtig, men ikke så tyk som en rigtig beurre blanc. Det synes jeg ikke gør spor – en let sauce klæder fisken – og det er mere lækkert og sundere end almindelig smeltet smør.

Fisken hældes/skubbes forsigtigt fra folien over på en opvarmet tallerken. Serveres med fx kartofler vendt i frisk dild. Hæld sauucen over fisk og tilbehør.

Reklamer
 
Skriv en kommentar

Posted by på 01/10/2009 in Fisk, Hovedret

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: