RSS

Bønnestuvning

09 Nov
  • 120-150 g kogte limabønner
  • En rest bacon, en krydret pølse eller lignende kød med smag – i alt 50 g – skåret i små stykker
  • 150 g grønsager i små tern, fx rød peber, græskar og selleri
  • ½ lille løg
  • 1-2 fed hvidløg, hakket
  • Salvie
  • Rosmarin
  • Laurbærblad
  • Sort peber
  • Salt
  • 1 dl vin + 1 dl bouillon
  • eller 2 dl bouillon
  • ⅓ dl tomatpure (ej konc.)
  • ½ ts maltekstrakt eller brunt sukker
  • 1 ts thai fiskesauce

Svits kødet på en lille pande. Tilsæt grønsager og steg videre ved medium varme i 5-10 min – det skal helst brune lidt, men må ikke branke.

Bland krydderurter og bønner i, og hæld i slow cooker’en.

Skru op under panden igen og kog den af med vinen.

Sluk for blusset og tilsæt bouillon, tomatpure, maltekstrakt og fiskesauce. Bland godt og hæld over bønne- og grønsagsblandingen – det skal lige akkurat næsten dække – tilsæt evt. lidt ekstra bouillon eller vand.

Lad det stå 2-3 timer på lav.

Kan alternativt bages i ovnen i en skål med låg ved 80-90 C.

Serveres med frisk, hakket persille drysset over og lidt groft brød.

Ukogte limabønner

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: