RSS

Chili con carne

17 Nov

4-6 portioner.

  • 25 g bacon, i små tern/strimler
  • 1 stor ts knust spidskommen
  • 1 mellemstort løg, hakket
  • 4-5 fed hvidløg, finthakket
  • 1/2 kg oksefars
  • 1-2 gulerødder, groftrevet eller 1 rød peber, i små tern
  • 1-2 stilke bladselleri, hakket eller 1 skive selleri i små tern
  • 1-2 chilifrugter, finthakket
  • 1 dl grønne jalapeños (fra glas), hakket
  • 1 ds. flået tomat
  • 3-5 dl bouillon – afhængigt af hvor ‘suppeagtig’ man vil have retten
  • 1-2 ts rød balsamico
  • Salt og peber
  • 3 ds. kidneybønner (i alt ca. 600 g kogte bønner)
  • 2 tern ekstra-mørk chokolade af en god kvalitet (kvaliteten har en del at sige mht. smagen).

Svits bacon let i 5 min. i en stegegryde. Tilsæt spidskommen, svits kort i 15 sek. Tilsæt løg. Brun løgene ved medium varme.

Hvis du ønsker at kødet skal brunes rigtigt, tages løgblandingen af, gryden varmes godt op og kødet brunes i 2-3 portioner. Kom løget i igen.

Ellers tilsættes alt kødet og hvidløg nu. Varm kødet igennem og hak i det med en grydeske så der ikke kommer store klumper.

Tilsæt gulerødder/peberfrugt, selleri, chili, tomat, bouillon, balsamico og salt og peber. Lad retten simre ved lav varme i et par timer – gerne mere. Efter den første times tid smages saucen til – der tilsættes evt. mere chili.

Kort tid før servering tilsættes bønner og chokolade og ssucen smages endeligt til.

Serveres i dybe tallerkener, med en avocadosalat (avocado i tern, vendt i citron), og groft brød eller tortillas til. Sæt et glas stærk tomatsalsa eller en flaske tabasco på bordet til gæster der kan lide det ekstra stærkt.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: