RSS

Grapefrugtmarmelade

27 Nov

  • 3 (røde) grapefrugter
  • 1 usprøjtet citron
  • ca. 500 g sukker
  • 2-3 ts rød melatin

Skær skrællen plus det hvide af grapefrugterne: skær top og bund af, del frugten på tværs, læg den med den største side nedad og skær skrællen fra i mindre stykker, hele vejen rundt. Skær frugten i små stykker og fjern kernerne.

Vask citronen og riv skallen fint – det skal blandes i. Frugten kan så enten presses og saften tilsættes, eller skrællen kan skæres fra, og frugten skæres i mindre stykker og tilsættes. Nogle citroner har så mange kerner, at det er nemmere bare at presse dem.

Frugt og saft kommes i en gryde og sukker tilsættes og det blandes godt. Koger i ca. 10-15 min. Når den er færdigkogt bør marmeladen ideelt hældes direkte på rengjorte og skoldede glas – men da man så nemt ender med at frugtstykkerne flyder øverst og den nederste del bliver gele, foretrækker jeg at afkøle det indtil det er ved at stivne, og så røre godt rundt, inden det bliver hældt på glas.

Det skal opbevares mørkt og køligt.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: