RSS

Spaghetti med pocheret æg

05 jan

Frokost eller let hovedret

  • 40-50 g spaghetti eller lingiuine
  • 1 fed hvidløg, hakket
  • 1 ss olivenolie
  • 1-2 håndfulde frisk spinat (eller anden let bladgrønt), grofthakket
  • 1 stort (friskt) æg
  • 1 ss eddike
  • Lidt revet ost, fx parmesan eller lignende
  • Salt og peber

Kog spaghettien.

Sæt imens en lille pande over, med 1/3 af olien og hvidløget, på middel-til-lav varme. Varm evt. også vand over i en kedel til pochering af ægget.

Mens spaghettien koger og hvidløget varmer, skyller du hurtigt spinaten. Den hakkes evt. groft, og tilsættes derefter til hvidløget på panden. Skru ned på lav.

Når spaghettien er færdig hældes den i en si eller dørslag og sættes til afdrypning. Når spinaten er faldet sammen, tilsættes spaghettien og der slukkes for varmen. Hæld resten af olien over og vend det let.

Gryden fra spaghettien skylles hurtigt og frisk varmt vand hældes i. Sæt den over på høj varme og tilsæt 1 ss eddike. Mens vandet varmer op, slås ægget forsigtigt ud i en kop. Når vandet koger, tages gryden af varmen, og ægget hældes forsigtigt ud i vandet.*  Lad det stå i ca. 4 min. eller til du mener at hviden er nogenlunde stivnet. Blommen skal forblive blød.

Hæld spaghettien over på en dyb tallerken. Løft forsigtigt ægget op af vandet med en hulske og læg det oven på pastaen. Drys med ost og lidt salt og friskkværnet peber og server.

Ved bordet moses ægget let med en gaffel og der røres godt rundt. Spises med gaflen og evt. en ske.

* Om pochering af æg:
Pocheret æg er ikke den letteste sag i verden at få til at se godt ud. Ovennævnte metode med eddiken giver dog som regel et nogenlunde heldigt resultat. Jeg fandt en alternativ metode til pochering af æg, der giver et pænt resultat – og jeg kunne forestille mig det ville være en god metode hvis man skal lave frisk-pocherede æg til gæster.

Fra artikel på spiseliv.dk:

1. Læg et stykke film i en kaffekop, smør med pensel lidt smeltet smør på indersiden, og slå et æg ud heri. Saml filmen om ægget til en lille bold og bind en stram knude på filmens ender

2. Kom de små ægge-bolde i kogende vand og pocher dem lige under kogepunktet ca. 4 minutter afhængig af størrelsen

3. Pil forsigtigt de pocherede æg ud af filmen

Advertisements
 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: