RSS

Den bedste røræg

06 Jan
Frokost eller en let hovedret.
  • 1 ts smør
  • 2-3 æg
  • 1-2 ss fløde eller creme fraiche (eller evt. vand el. mælk)
  • Salt
  • Peber
  • Evt. 1-2 ss revet ost, fx parmesan, Dubliner eller emmentaler
  • Evt. finthakket purløg
  • Evt. 1 ss friskrevet peberrod
  • 2 skiver rugbrød

Smelt smørret på en lille/medium pande ved medium-lav varme.

Slå imens æggene ud i en skål og pisk let. Tilsæt lidt salt. Hæld æggene på panden.

De næste 7-10 min. røres jævnligt rundt med en spatel eller silikone-dejskraber. Efter 4-5 min. skrues gerne lidt længere ned for varmen. Det er vigtigt at æggene bliver kogt langsomt, da man dermed får lækkert blødt og cremet røræg. Der skal ikke røres konstant, men fx hvert halve minut. Hvis man ønsker ost i, skal det tilsættes til sidst. Pas på med mængden – for meget ost gør det til noget kedeligt klisterstads.

Hvis du er kommet stresset hjem efter en lang arbejdsdag – eller shoppetur lørdag – så brug tiden mens ægget bliver færdigt på at tage nogle dybe indåndinger, slappe af i skuldrene, tømme hovedet for tanker – og nyd at lave en langsom, hurtig omgang mad.

Rist rugbrødet mens rørægget koger på panden.

Fordel ægget over rugbrødet og drys med purløg og lidt friskkværnet peber.

 
Skriv en kommentar

Posted by på 06/01/2010 in Æg, Frokost, Hovedret, Peberrod

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: