RSS

Bønnesuppe med rodfrugter

19 Jan
  • 50 g tørrede limabønner (butter beans)
  • 50-75 g pølse, frankfurter eller medisterpølse, gerne krydret
  • ½ lille løg
  • 25 g hakket tomat
  • 4-5 dl grønsagsbouillon
  • 2-3 ts æblecidereddike
  • 1 ts tørret salvie
  • 1 gulerod i ½ cm skiver
  • 1 lille pastinak eller persillerod i ½ cm skiver
  • Evt. lidt græskar i små tern
  • Salt
  • Peber
  • Hakket persille

Kogetid: 7-8 timer på ‘lav’

Bønnerne lægges i blød natten over i rigeligt vand.

Pølsen steges ved medium-lav varme i 5-10 på hver side, så den dels tager farve, og en del af fedtet smeltes af. For meget fedt gør smagen på suppen kedelig. Pølsen kan evt. skæres i skiver inden den lægges i slow cooker’en.

Alle ingredienser til og med salvie kommes i low cooker’en. Bønnerne skal helst have 7-8 timer på lav. Salt bør ikke tilsættes før til sidst, da bønner kan blive seje, hvis de koger i saltet vand inden de bliver møre. Bønnerne optager en del væske, så hvis man ikke er hjemme og kan kigge til det en gang i mellem, skal man ikke være bange for at tilsætte rigeligt bouillon.

Gulerod, pastinak og evt. andre grønsager tilsættes når der er 2 timers kogetid tilbage. Tilsæt evt. mere bouillon så grønsagerne er helt dækket. Suppen kan nu smages til med salt og lidt ekstra salvie og æblecidereddike.

Serveres i dybe tallerkener garneret med frisk, hakket persille.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: