RSS

Peberrod

19 Jan

PeberrodPeberrod har en frisk, stærk smag der går godt sammen med mange ting. Den indeholder masser af C-vitamin. Roden kan købes hel og holder sig godt i køleskabet. Riv en passende portion når du har brug for det. Peberrod er ligeså hård og sej at rive som ingefær og jeg kan anbefale et ekstra skarpt rivejern.

Serveringsforslag

  • Klassikeren: som garniture på smørrebrød.
  • På – eller i – kartoffelmos. Gerne 1-2 ss per person.
  • Sauter små, nye kartofler i lidt smør, citronsaft, salt, peber – og fintrevet peberrod (og evt. persille).
  • Dressing til nykogte kartofler af: olivenolie, citronsaft, peberrod
  • Peberrods- og æblesalat: Revet peberrod og dobbelt så meget revet æble som peberrod. Røres med lidt mild eddike, salt og sukker.
  • Salat af groftrevet peberrod og rå eller kogte (og afkølede) rødbeder.
  • Drys det over citronglaserede gulerødder.
  • Kryddersmør med fintrevet peberrod.
  • Peberrodscreme af yoghurt (drænet) eller lignende mælkeprodukt, fintrevet peberrod, salt, peber og citronsaft. Serveres fx til bagte rodfrugter.

Peberrod

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: