RSS

Skipperlabskovs

19 Jan
  • 1-2 ts smør
  • 1 lille løg i tern
  • 100-150 g oksekød i tern
  • 2 dl vand eller bouillon
  • 150 g kartoffel, melet type, fx bagekartoffel, i 1½ -2 cm tern
  • 1 lille-medium gulerod i 1/2 cm skiver
  • Evt. 50-75 gram selleri, i små tern eller groft revet – kan erstatte ca. 1/4 af kartoffelmængden
  • 3-4 sorte peberkorn
  • 1 laurbærblad
  • Evt. frisk persille
  • Syltede rødbeder og revet peberrod som garniture

Total kogetid: 6-8 timer ved ‘lav’.

Sæt kødet over —enten:
Brun kødet på en varm pande og kom det i slow cooker’en. Hæld eventuelt overflødigt fedtstof fra og brun løgene let. Hæld det over kødet. Tilsæt bouillon/vand, peber og laurbær.

—eller:
Varm smør eller margarine i slow cookeren indstillet på’ høj’. Når det er smeltet, tilsættes løg og der røres godt rundt. Læg låget på og lad det stå til løgene er blevet klare. Det tager ca. 15-20 min. Rør evt. rundt en gang eller to imens. Skru ned på ‘lav’ og tilsæt kød og bouillon, peber og laurbær.

Kartofler og selleri tilsættes 2½-3 timer før retten skal serveres. De skal være lige knap dækket af væske. Gulerødderne skæres i ½ cm skiver og tilsættes 1-1½ time før servering (afhængigt af hvor møre man vil have dem, og i hvor tynde/små skiver de er skåret i).

Før servering fjernes ca. halvdelen af kogevæsken, så retten ikke bliver for tynd. Især hvis der er en del selleri i, kan den fremstå vandet. Rør godt rundt og mos kartoflerne let med en grydeske.

Serveres med syltede rødbeder, og garneret med frisk, hakket persille og revet peberrod.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: