RSS

Vegetarisk brun sauce

05 Feb

2-4 pers.

  • 1 ts olie
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 2-3 ss meget finthakket løg
  • 5 dl bouillon
  • 1-2 ss gærflager
  • 1 ts tamari el. soyasauce
  • 1-2 ss balsamico rødvinseddike og/el. rødvin
  • ½-1 ts salvie
  • 1 laurbærblad
  • ½ ts rosmarin
  • 1 knsp. allehånde
  • Evt. andre krydderurter, fx sar, enebær el. timian
  • Jævning
  • Evt. saucekulør

Steg løg og hvidløg i olien ved middel varme til løgene er klare. Tilsæt bouillon.

Tilsæt tamari og gærflager, vineddike og/el. rødvin, krydderurter, salt og peber. Koges igennem og smages til. Må gerne stå og simre 10-15 min.

Jævn saucen til en passende konsistens. Hvis der bruges meljævning, skal saucen koges igennem et par min. så melsmagen forsvinder. Hvis en del af saucen skal fryses, skal det tages fra inden der jævnes.

Gærflager er ikke bagegær, og har en mild og nødde/osteagtig smag. Det sælges normalt som et kosttilskud. Det kan undværes i opskriften, men giver en fyldigere smag.

Kilde: http://www.vegweb.com/food/

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: