RSS

Poussin i slow cooker

06 Feb

En poussin er en lille kylling på ca. et halvt kilo. Én er passende til en person.

  • 1 poussin
  • 2-3 ts smør til stegning
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 2/3 dl bouillon
  • Fyld til kyllingen; fx persille eller alle fed fra et helt hvidløg eller et stykke citronskal
  • Evt. krydderurter eller krydderier

Rens poussinen og vask den godt, ind- og udvendigt. Dup den tør.

Kom fyldet i og luk i begge ender med en tandstikker eller lignende.

Smelt smørret på en pande og brun poussinen på alle sider. Det er mest for syns skyld, men det gør den færdige poussin mere appetitvækkende. Det tager 7-10 min.

Kom poussinen i slow cooker’en og hæld bouillonen og løget ved (den kan lige akkurat være i en 1,5 l slow cooker). Gerne med brystet nedad, da det bliver mindre tørt når det ligger i væske. Står i 4-5 timer ved ‘lav’ (gerne på ‘høj’ i den første time).

5-10 min. før servering tages poussinen forsigtigt op. Hvis den har stået lang tid, risikerer du at den falder fra hinanden. Læg den i et fad og stil det i ovnen ved varmluft 5-10 min., ca 150 C. Det tørrer skindet lidt ud, så det ikke er helt slattent, og holder den varm til saucen er færdig.

Imens hælder du bouillon over i en lille gryde, smager til og jævner.

Serveres med det tilbehør du har lyst til.

 

One response to “Poussin i slow cooker

  1. Rachel

    31/07/2013 at 09:49

    I’m impressed, I have to admit. Rarely do I encounter a blog that’s both educative and engaging, and without a doubt,
    you’ve hit the nail on the head. The issue is something that too few folks are speaking intelligently about. Now i’m very happy I found this
    in my search for something concerning this.

     

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: