RSS

Broccoli med fløde

23 Mar
  • 150-175 g broccoli, stok og blomst skåret i små stykker
  • ⅓-½ dl piskefløde
  • ½ fed hvidløg, finthakket
  • 1 knsp muskatnød
  • ¼-½ ts Thai Fish sauce
  • 1 knsp chili
  • salt
  • 1-2 ts citronsaft
  • 1 ss frisk, revet parmesan

Kog/damp broccolien 12-14 min. i lidt vand. Når broccolien er mør, hældes den i et dørslag så vandet drænes fra.

Kom fløde, hvidløg, muskatnød, fish sauce og chili i gryden og varm det. Imens, pres vandet fra broccolien i dørslaget.

Kom broccolien tilbage i gryden og mos med en stor ske eller kartoffelmoser. Vend det godt rundt og smag til. Det kan nu stå på lavt blus ca. 10-15 min. længere så smagen ‘sætter sig’ – men ikke for længe, så bliver det kedeligt.

Før servering smages til med citronsaft og salt. Parmesanosten drysses over – eller hvis det er en større portion til fx gæster, blandes ⅔ af parmesanen i og resten drysses over.

Note: Vær forsigtig med chilien og blid med citronsaften. Pointen er at give de andre smage – fad, sød, umami, kål – et venligt spark i r*ven – og citron og chili skal holde sig i baggrunden. Men uden dem bliver det let noget kedeligt noget – så de kan ikke undværes.

 
Skriv en kommentar

Posted by på 23/03/2010 in Broccoli, Tilbehør, Vegetar

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: