RSS

Gulerodssuppe med linser og blomkål

09 Sep
  • ½ lille løg, grofthakket
  • 3-4 gulerødder, i 3-4 cm stykker
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 knsp chili
  • ½-1 ts st. koriander
  • Bouillon
  • 1 håndfuld røde linser
  • Appelsinsaft, fra ½-1 appelsin
  • ½-1 ts frisk ingefær, revet
  • Salt
  • 2 dl blomkål i små buketter, dampede (fx i mikroovn)
  • Afdryppet yoghurt eller græsk yoghurt
  • Frisk, hakket persille

Kog løg , gulerødder, hvidløg, chili og koriander i bouillon (der knap dækker) til det er mørt.

Purér med en stavblender.

Tilsæt linser og lad det simre til de er møre. Tilsæt appelsinsaft og juster væskemængden med vand/bouillon til den er passende til en tyk suppe.

Smag til med ingefær og salt.

Tilsæt blomkål og server i dybe tallerkener med en klat afdryppet yoghurt eller creme fraiche og et drys persille.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: