RSS

Gulerodssuppe med linser og blomkål

09 Sep
  • ½ lille løg, grofthakket
  • 3-4 gulerødder, i 3-4 cm stykker
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 knsp chili
  • ½-1 ts st. koriander
  • Bouillon
  • 1 håndfuld røde linser
  • Appelsinsaft, fra ½-1 appelsin
  • ½-1 ts frisk ingefær, revet
  • Salt
  • 2 dl blomkål i små buketter, dampede (fx i mikroovn)
  • Afdryppet yoghurt eller græsk yoghurt
  • Frisk, hakket persille

Kog løg , gulerødder, hvidløg, chili og koriander i bouillon (der knap dækker) til det er mørt.

Purér med en stavblender.

Tilsæt linser og lad det simre til de er møre. Tilsæt appelsinsaft og juster væskemængden med vand/bouillon til den er passende til en tyk suppe.

Smag til med ingefær og salt.

Tilsæt blomkål og server i dybe tallerkener med en klat afdryppet yoghurt eller creme fraiche og et drys persille.

Advertisements
 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: