RSS

Kylling i kokos- og yoghurtsauce

16 Sep

4 pers.

  • 1 kylling, parteret, uden skind, men med ben – eller fx tilsvarende stykker overlår med skindet fjernet
  • Fedtstof til bruning af kød
  • 2-3 ss olivenolie eller smør
  • 3 løg, hakket (gerne i pæne tern)
  • 6 fed hvidløg, hakket fine små tern
  • 2 ts st. spidskommen
  • 2 ts st. koriander
  • 4 ts. garam masala
  • 3 laurbærblade
  • 3 grønne kardemommekapsler
  • 1 ds kokosmælk
  • 2 ts konc. tomatpure
  • 1 dl vand
  • 1 dl græsk yoghurt
  • 1-2 ts salt
  • sort peber

Brun kyllingestykkerne i en stegegryde. Det er mest for synets skyld, så man kan evt. springe det over. Ellers… høj varme og rigeligt fedtstof så de bruner ordentligt.

Tag kyllingestykkerne op og sæt til side, og skru helt ned for blusset.

Hæld stegefedtet fra og dup evt. lidt med et stykke køkkenrulle.

Tilsæt 1-2 ss smør/olivenolie og brun løgene ved medium-lav varme i 8-10 min. Mens de steger kan man udmåle krydderier.

Tilsæt hvidløg og steg videre i 3-4 min.

Tilsæt resten af smørret/olivenolien og spidskommen, koriander, garam masala, laurbærblade og de knuste kardemommekapsler (kom både kapsel og frø i). Bland godt og steges ved jævn varme og god omrøring i 2-3 min. Det må ikke brænde på, men krydderierne skal gerne varmes godt igennem.

Tilsæt kokosmælk, tomatpure, yoghurt, vand, salt og peber og bland godt. Læg kyllingestykkerne ned i saucen – sørg for at de er dækket.

Simrer i 40-50 min. Saucen mister lidt af smagen hvis den står i timevis.

Frit efter: Vores Indiske Køkken – Spis Indisk Mad på Dansk af Divya Das og Manu Sareen

 
 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: