RSS

Kylling i tomat-karrysauce

16 Sep

2 portioner

  • Kyllingestykker med ben** og uden skind* til 2 personer, fx overlår
  • Fedtstof til bruning af kød
  • 1-2 ss olivenolie eller smør
  • 1 medium-stort løg, hakket fint (gerne i pæne små tern)
  • 1-2 fed hvidløg, hakket fine små tern
  • 1½ ts garam masala
  • 1/4 st. chili (eller mindre)
  • 2 ts st. gurkemeje
  • 3 ts st. spidskommen
  • 2½ ts st. koriander
  • ½ ts groft salt (eller ½ ts fint salt)
  • 2-3 dl vand
  • 2½ dl tomat passata
  • Evt. 1 ts citronsaft og 1 ts sukker

Brun kyllingestykkerne i en stegegryde. Det er mest for synets skyld, så man kan evt. springe det over. Ellers… høj varme og rigeligt fedtstof så de bruner ordentligt.

Tag kyllingestykkerne op og sæt til side, og skru helt ned for blusset.

Hæld stegefedtet fra og dup evt. lidt med et stykke køkkenrulle.

Tilsæt smør/olivenolie og steg løgene ved lav varme i 8-10 min. Mens de steger kan man udmåle krydderier.

Tilsæt hvidløg og steg videre i 3-4 min.

Tilsæt garam masala, chili, gurkemeje, spidskommen og koriander. Bland godt og steges ved jævn varme og god omrøring i 2-3 min. Det må ikke brænde på, men krydderierne skal gerne varmes godt igennem.

Tilsæt salt, vand og tomatpure og bland godt. Læg kyllingestykkerne ned i saucen – sørg for at de er dækket.

Simrer under låg i mindst 1 time, gerne 1½ – det har saucen kun godt af. Hvis man lader det stå ved meget lav temperatur i 3-3½ time, bliver kyllingen så mør at den næsten falder af benene af sig selv.

Når kyllingen er tilpas mør, tages stykkerne forsigtigt op, og saucen koges ind til den bliver tykkere og mere cremet. Smages til med salt, citronsaft og sukker.

Hvis retten er til gæster kan man forberede den indtil dette step, og senere genopvarme kyllingen i saucen.

Serveres med fx blomkål og dampede gulerødder. Brune ris eller en fast, gul kartoffel er begge gode – men saucen kalder også på noget blødt, hvidt brød, fx naan eller tyrkisk fladbrød, som man kan duppe den op med.

Jeg tror også retten vil være rigtig god med lam eller kalvebov eller lignende.

* Der sidder meget fedt i skindet som ikke gør noget godt for saucen – og kogt kyllingeskind er heller ikke så lækkert
**Jeg synes det giver en meget bedre sauce at bruge kyllingestykker med ben.

Frit efter: Vores Indiske Køkken – Spis Indisk Mad på Dansk af Divya Das og Manu Sareen

 
 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: