RSS

Kyllingelever alla italiana

20 Sep
  • 3-4 skalotteløg i cm-tykke skiver på skrå
  • 3-5 fed hvidløg skåret i kvarte
  • 1-2 ts olivenolie til stegning af løg
  • ½-1 ts sukker
  • ½ bakke champignon (175 g) – med små hoveder er bedst
  • 1 ts olivenolie og 1 ts smør til stegning af champignon
  • ½ pakke frossen kyllingelever (150 g) – kalvelever i tynde, mindre stykker kan bruges som alternativ
  • hvedemel
  • evt. lidt fedtstof til stegning
  • ½ glas hvidvin
  • ½ dl kalvebouillon
  • 15-20 hele, friske salvieblade
  • 1 lille håndfuld frisk persille, hakket
  • ½-1 ts reven citronskal
  • Salt
  • Peber

Rens og skær løgene i tykker skiver på skrå. Steg dem i en lille stegegryde i olien ved medium-lav varme i 15-25 min så de karameliserer. Pas på at holde varmen lav så de ikke steger sprøde, og tilsæt først sukkeret efter 5 min. når løgene er begyndt at blive bløde og fugtige. Tages af og gemmes når de er færdige.

Rens imens champignonerne – stokken brækkes forsigtigt af og kasseres. Når løgene er taget af skrues op for varmen og lidt smør og olie tilsættes. De steges ved medium-høj varme i 7-9 min. til de ikke væsker noget særligt mere, og tages af og sættes til side sammen med løgene.

Rens kyllingeleverne og skær evt. i mindre stykker. Dup tørre med køkkenrulle og vend i mel (drys overskydende mel af).

Sørg for at gryden er godt varm og at der er lidt fedstof at stege i. Svits leverstykkerne ved høj varme i ½-1 min.

Skru ned, tilsæt vin og lad det koge lidt ind så alkoholen fordamper – reducér det til ca. det halve. Tilsæt derefter bouillon og salvieblade og lad det simre og koge lidt ind i 2-3 min. til saucen tykner let. Der skal ikke være mere end 2/3 dl sauce per person.

Tilsæt citron, persille og lidt salt, og straks derefter løg og champignon. Varm igennem og smag til med salt.

Drys med hakkket persille og lidt friskkværnet peber og server.

Severes med fx grillet polenta og de Puy linser i syrlig dressing.

 
Skriv en kommentar

Posted by på 20/09/2010 in Hovedret, Kød, Lever

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: