RSS

Osso buco alla milanese

26 Sep

Osso buco alla milanese er den originale (hvis man overhovedet kan tale om en sådan) udgave af osso buco. Den helt enkle udgave er kalveskank i skiver, brunet, og simret med lidt løg, hvidvin og bouillon. Lige før servering smages til med salt og peber og gremolata (knust frisk hvidløg, revet citronskal og hakket persille).

Da jeg lavede det for nylig kunne jeg selvfølgelig ikke nære mig og valgte en opskrift der foreslog brug af allehånde og laurbærblad – og så tilsatte jeg derudover lidt hvidløg og finthakket, tørret karljohansvamp.

Det færdige resultat var fint, men ærlig talt tror jeg ikke det gjorde nogen forskel fra den basale udgave. Det er en ret domineret af fedt og smagen af kødkraft. Skal man lave varianter skal der stærkere kræfter til så det smager igennem – ikke bare lidt urter og krydderier.

En variant jeg kunne tænke mig at prøve er osso buco alla funghi –  rigeligt med blandede svampe og måske rødvin i stedet for hvidvin?

Osso buco alla milanese (2 pers.)

  • kalveskank (eller okseskank) i skiver til 2 personer (600-700 g)
  • 1 lille løg i fine tern
  • 1-2 glas hvidvin
  • Lidt vand
  • ½ ts salt
  • 1 fed hvidløg
  • 1 ts reven citronskal
  • 1 ss hakket persille

Brun skiverne af kalveskank i fedtstof på en pande eller i en stegegryde, hvor de kan ligge i ét lag. Tag dem af.

Skru ned til medium varme og brun løget.

Tilsæt hvidvin, og lad det koge lidt ind så alkoholen fordamper. Tilsæt salt. Læg kødet tilbage (I et lag). Tilsæt lidt vand, fx ½ dl. Læg låget på og lad simre ved laveste varme i 1-1½ time.

Lav gremolata: Knus hvidløget med en kniv og bland godt med revet citronskal og finthakket persille.

Når kødet er så mørt at det er lige ved at falde fra benene smages til med salt og lidt peber. Lige før servering tilsættes gremolataen.

Serveres traditionelt med risotto, men polenta er også en god mulighed.

 
Skriv en kommentar

Posted by på 26/09/2010 in Hovedret, Kalvekød, Oksekød

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: