RSS

Rosenkål

27 Sep
Sauteret rosenkål
  • 150 g rosenkål, hele
  • 1 ss fedt/olie – efter smag
  • evt. fintsnittet hvidløg
  • salt
  • peber
  • evt. lidt balsamico eller citronsaft

Steg rosenkålen i fedt eller olie, samt evt. hvidløg,  i et utildækket fad i ovnen ved 200 C i 20-30 min. Smag til med salt, peber og evt. lidt balsamico eller citronsaft. Den skal ende med at være godt brunet på ydersiden og mør og blød indvendigt. an også laves på en pande men så kræver det, at man er temmelig meget over det for at holde stegningen i gang og undgå at det brænder på.

Smør-braiseret rosenkål
  • rosenkål, hele eller i halve
  • smør
  • bouillon eller vand
  • salt
  • peber
  • evt. citronsaft

Kom rosenkål, smør og lidt bouillon i en gryde. Læg låg på og lad det simre ved medium varme til rosenkålen er næsten mør, 5-10 min.

Tag låget af og skru op så vandet fordamper. Lad rosenkålen stege uden at røre for meget i den indtil den er blevet delvistbrunet (efter smag).

Smag til med salt, peber og evt. citronsaft.

Braiseret rosenkål med bacon
  • bacon i tynde strimler
  • rosenkål i strimler eller i kvart
  • lidt bouillon
  • salt
  • peber
  • lidt balsamico eller citronsaft
  • evt. timian

Steg baconen på en pande til fedtet smelter fra. Kom kålen ved og vend det med bacon. Tilsæt lidt bouillon eller vand og lad det simre under låg i 5-10 min. ved medium varme til rosenkålen er næsten mør.

Tage låget af og skru lidt op. Rør lidt rundt og lad det stege til vandet er fordampet. Smag til med salt, peber, balsamico eller citronsaft, samt evt. lidt timian.

 

Rosenkål med olivenolie og parmesan
  • 150-200 g renset rosenkål, skåret i halve
  • Evt. 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1-2 ts smør og/eller olivenolie
  • 1 drys chiliflager
  • 1 drys muskatnød
  • Lidt flagesalt
  • 1-2 ss parmesan, friskrevet

Damp rosenkålen i lidt vand i 5-7 min.

Tilsæt smør, olivenolie, hvidløg, chili og muskatnød. Svits ved medium varme i 1-2 min.

Server i en skål med parmesanen og et drys salt over.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: