RSS

Rødbeder

02 Nov

Tips til tilberedning af bagte eller kogte rødbeder.

Rødbeder kan koges eller bages. De svinder lidt ved bagning pga. af væsketab, men vinder ved en mere koncentreret smag.

Skrub rødbederne, men lad dem beholde skrællen på til de skal bruges. Skrællen kan så (relativt) nemt gnubbes af, evt. med hjælp af en grønsagskniv.

De skal bages i et dækket fad i 60-70 min. ved ca. 180 C eller koges i ca 45 min.

De færdige rødbeder kan så snittes i mindre stykker, eller rives groft, og fx blandes med forskellige dressinger eller serveres som tilbehør. De kan holde sig 2-3 dage i køleskabet. Pga. af deres søde smag går de godt sammen med noget surt eller salt.

  • Mandel- og daddeldressing
  • Svøbt i tynde skiver prosciutto
  • Dressing: Citronsaft, olivenolie, salt, peber
  • Dressing: Balsamico/rødviseddike, honning, citron, urter – fx timian (kan med fordel også opvarmes og serveres som tilbehør)
  • Dressing: Olivenolie, citronsaft, frisk ingefær, frisk hvidløg, fish sauce, kapers, finthk. frisk løg, salt og peber
  • Svits lidt bacon i tern. Pisk lidt eddike, salt og peber i det varme baconfedt på panden (bacon-vinaigrette) og vend med fintsnittede rødbeder.
  • I tern i yoghurtdressing (fx græsk yoghurt, salt, peber, fish sauce, extra finthakket frisk løg og evt. hvidløg og urter)
 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: