RSS

Rødvinskogte linser

09 Nov

2 pers.

  • 100 g Puy linser
  • 1½ ss olivenolie
  • ½ løg, pillet og hakket
  • 1½ stilk bladselleri, groftskårne
  • 1½ gulerod, groftskårne
  • 2 skiver pancetta
  • lille bundt (citron)timian
  • 1½ laurbærblad
  • 1 fed hvidløg, hakket
  • 2,25 dl kraftig rødvin
  • klat smør
  • ½ ss persille, finkhakket

Skyl linserne godt, hæld vandet fra og sæt til side.

Varm olien i en tykbundet gryde, og tilsæt løg, bladselleri, gulerod og pancetta. Steg blidt ved svag varme i 15 min. eller til grønsagerne er bløde og søde.

Tilsæt linser, timian, laurbær og hvidløg, og rør det godt sammen.

Hæld en tredjedel af vinen i og skru lidt op for varmen. Rør til linserne har optaget vinen, og kom da endnu en tredjedel i (lidt ligesom at lave risotto), og når den er optaget, den sidste tredjedel. Tjek om linserne er møre og bløde – hvis ikke, tilsæt lidt vand. Lad det simre ved meget svag varme til linserne er møre. De kan forberedes til dette stade et par timer før servering.

Krydr med salt og peber og tilsæt smør og persille lige før servering.

Kilde: Mine bedste Ingredienser, Skye Gyngell

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: