RSS

Savoykål bagt med fløde

09 Nov
  • Snittet savoykål
  • En lille smule fintsnittet løg
  • En anelse chili flager
  • Muskat
  • Evt. et par dråber fish sauce
  • Peber
  • Salt
  • Piskefløde
  • Bouillon (fx kalv)

Damp kålen kort i mikrobølgeovn eller gryde så den falder sammen.

Kom den i et fad og bland med løg og krydderier. Hæld lige dele fløde og bouillon over (eller hhv. 1/3 og 2/3). den skal ikke dække.

Bag ved 180 C i ca. 45 min. eller mere eller mindre til den er tilpas mør efter smag. Kan evt. dækkes af folie de første 20-25 min. så den ikke tørrer ud.

Prøv evt. uden fløde (eller meget lidt fløde) og parmesan

Prøv alternativt andre kåltyper, fx grønkål eller rosenkål.

 
Skriv en kommentar

Posted by på 09/11/2010 in Kål, Tilbehør, Vegetar

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: