RSS

Blomkålsmos

16 nov

Denne opskrift er en “gourmet version” af de opskrifter på blomkålsmos jeg har set på nettet, og som generelt bliver lidt kedelige og vandede. Dette er en meget mere lækker version, der helt bestemt kan konkurrere med kartoffelmos.

Opskriften stammer fra “The Low-Carb Gourmet” af Karen Barnaby. Den giver 6 portioner ifølge opskriften – hvilket giver små, fornuftige portioner af 193/808 kcal/kJ per portion – tilstrækkeligt, hvis der serveres andre grønsager til, men ikke generøst. Hvis det skal serveres for gæster, ville jeg doble op.

  • 900 g blomkål, både blomst og stok, i mindre stykker
  • 0,6 dl piskefløde
  • 60 g smør
  • 30 g parmesan
  • 60 g flødeost
  • salt og peber

Koges/dampes i ca. 20 min. indtil det er helt mørt. Kom det i en si og lad vandet dryppe fra. Placer sien over en skål og pres mere vand ud af blomkålen vha. en lille skål eller tallerken. Lad det evt. stå under pres en time eller to, hvis der er tid. Jo mere vand der presses ud, desto mere fast bliver mosen.

Kom mosen tilbage i gryden. Tilsæt fløden og mos eller purér blomkålen med en kartoffelmoser eller stavblender (eller foodprocessor).

Kort før servering opvarmes mosen forsigtigt og under omrøring i gryden og tilsættes smør, parmesan og flødeost, og den smages til med salt.

Reklamer
 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: