RSS

Karrysauce med tomat

30 Nov
  • 1 ss klaret smør eller olie
  • ½ løg, meget fintsnittet
  • 1 dl hakket tomat
  • 1 laurbærblad
  • 1 knsp st. nellike
  • ¼ ts st. kanel
  • ½ ts fennikelfrø, stødt i morter (eller 1 grøn kardemommekapsel, stødt i morter)
  • 1 ts spidskommen
  • 1 ts garam masala
  • ½ ts sort peber
  • evt. 1 drys chiliflager
  • ½-1 ts karry
  • 1 fed hvidløg, knust
  • 1-1½ ts frisk, revet ingefær
  • ¼ æble, groftrevet (Granny smith)
  • 2-2½ dl grønsagsbouillon
  • 1-2 ss græsk yoghurt
  • Sovsejævner (eller lidt kartoffelmel eller maizena opløst i koldt vand)
  • Salt

Mål krydderierne af i en kop, og varm smørret i en lille gryde ved medium-høj varme. Svits krydderier, ingefær og hvidløg under omrøring i 20-30 sek. og skru ned på lav.

Tilsæt løget og svits det under omrøring med jævne mellemrum i 10 min. Det er vigtigt at røre rundt, så det ikke brænder på.

Tilsæt tomat og æble og varm igennem, og derefter bouillon og yoghurt. Smag til med salt. Når saucen simrer, jævnes den til en passende konsistens.

 
Skriv en kommentar

Posted by på 30/11/2010 in Sauce

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: