RSS

Hummus af gule flækærter med ristede hasselnødder

12 Jun
  • 150 g Møllerens gule ærter eller gule flækærter
  • ca. 3,5 dl vand (hvis Møllerens gule ærter)
  • 50 g hasselnødder
  • 10 g ramsløg, ca. 12 blade eller 1 lille fed hvidløg
  • ca. 1 spsk. æbleeddike
  • 1 spsk. koldpresset rapskimolie
  • salt

Kog ærterne i vandet uden salt. Det tager ca. 5 minutter med de hurtige Møllerens gule ærter og giver en jævn puré. Rør jævnligt undervejs.

Kog den lidt ind, hvis den er for flydende, men vær opmærksom på, at den tykner, når den bliver kold. Tilsæt i så fald lidt koldt vand.

De almindelige flækærter skal koge ca. 1/2 time uden salt, til de er helt bløde. Si kogevandet fra, og gem det.

Rist nødderne i ovnen eller på panden (se tip). Kør dem i en foodprocessor, til de er let grove. Tag et par skefulde fra til pynt.

Kom de let afkølede ærter ned til hasselnødderne sammen med hele ramsløg eller presset hvidløg, salt, eddike samt kogevand lidt ad gangen, hvis du bruger hele ærter. Kør, til massen er ensartet, og smag til med eddike og salt.

Den skal ikke være for fast, men blød og cremet. Anret som på foto, dryp med olie og drys med hasselnødder.

Kilde Politiken online 15/5 2011

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: